Fa'ailoaina o le Uiga Fa'agata o Fala Peresia: O se Feagaiga i Tufuga ma Measina

I le malo o le tufuga fala, e toalaiti ni fatuga e iai le fa'aofo ma le fa'alilo o fala a Peresia.E faamemelo i a latou mamanu lavelave, lanu lanu, ma uiga le mafaatusalia, o fala Peresia e tu o ni faailoga tumau o faatufugaga, aganuu, ma aganuu.I lenei su'esu'ega, tatou te su'esu'e i le lalolagi fa'afiafiaina o fala a Peresia, fa'ailoa mai o latou tala fa'asolopito, tufuga, ma le matagofie e le tumau latou te aumaia i so'o se avanoa.

Ose Malaga i Talafaasolopito

O le amataga o fala a Peresia e mafai ona maua i tua i le faitau afe o tausaga i tagata anamua i le mea ua taʻua nei o Iran i aso nei.I le tala faasolopito, o le lalagaina o fala i Peresia (lea ua taʻua nei o Iran) e le gata o se galuega faatino ae o se ata faatufugaga e loloto le fesoʻotaʻi ma le aganuu ma agafesootai o le itulagi.

I le tele o seneturi, na tupu aʻe ai le lalagaina o fala a Peresia, faʻatasi ai ma itulagi eseese o loʻo atiaʻe a latou lava sitaili, faʻailoga, ma metotia.Mai le lavelave fugala'au mamanu o Isfahan i le geometric mamanu o Bakhtiar, fala Peresia taʻitasi o loʻo faʻamatalaina se tala uiga ese o tufuga, measina, ma le fatufatuaʻi.

Tufuga ma Tekinolosi

O le totonugalemu o le faatosina o fala Peresia o le tomai le mafaatusalia ma le poto masani e alu i la latou foafoaga.O fala a Peresia e lalagaina ma le toto'a i luga o lalaga e tufuga tomai ua tuufaasolo mai a latou galuega i augatupulaga.

O le lalagaina o se taumafaiga malosi, e manaʻomia ai le onosaʻi, faʻamaoni, ma se malamalama loloto i auala masani.Mai le viliina o le vulu i le nonoa o mamanu lavelave, o laasaga uma e faia ma le faʻaeteete ma le gauai atu i auiliiliga, e maua ai se mea sili ona matagofie o le matagofie ma le lelei e le mafaatusalia.

O le Tufuga o Fuafuaga

O le mea e tu'u ese ai fala a Peresia ona o lo latou mamanu matagofie, e iloga i le lavelave o mea, lanu fe'ai, ma mamanu tutusa.Fa'aosofia e le mauoa o measina fa'ale-aganu'u a Peresia, o nei fala e masani ona fa'aalia ai fuala'au fugala'au, foliga fa'atusa, ma fa'ailoga fa'atusa e loloto le uiga ma le taua.

Mai pine fa'apena o fala Tabriz e o'o atu i mamanu fa'alenu'u o Shiraz, fala Peresia e ofoina atu le tele o sitaili eseese e fetaui ma tofo uma ma mea e fiafia i ai.Pe faʻaaogaina e avea o se faʻamatalaga i totonu o se potu malolo aloaʻia poʻo se mea e taulaʻi i totonu o se potumoe mafanafana, o fala Peresia o loʻo i ai se lalelei e le gata e faʻaopoopoina ai le mafanafana, uiga, ma le atamai i soʻo se avanoa.

O se Feagaiga i le Lalelei e Faavavau

I totonu o se lalolagi o oloa gaosia tele ma faʻagasologa vave, o fala Peresia e tu o se molimau i le matagofie e le gata ma le tufuga tumau.Na tuufaasolo mai i augatupulaga o ni measina faapelepele, o nei fala e sili atu nai lo taimi ma faiga, e faaopoopo ai se paʻi o le matagofie ma le atamai i soo se totonu.

Pe e te tosina atu i lanu matagofie, mamanu lavelave, poʻo le taua faʻaleaganuʻu o fala Peresia, e tasi le mea e mautinoa: e le mafai ona faʻafitia lo latou faatosina.A'o e fa'atofuina oe lava i le lalolagi mata'ina o fala a Peresia, o le a e mauaina ai se oa o galuega taulima, tala'aga, ma measina o lo'o fa'aauau pea ona fa'aosofia ma fa'afiafiaina tupulaga a sau.


Taimi meli: Apr-03-2024

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo fa'amatalaga e uiga ia matou oloa po'o le lisi o tau, fa'amolemole tu'u lau imeli ia i matou ma o le a matou feso'ota'i i totonu ole 24 itula.

Mulimuli ia i matou

i luga oa tatou ala o faasalalauga lautele
  • sns01
  • sns02
  • sns05
  • i totonu